Warsztaty Kuchni Dawnej - chleb na zakwasie
Warsztaty odbędą się czterokrotnie w baszcie 32 przy skrzyżowaniu ulic Reja i Korczaka. Pierwsze warsztaty przeprowadzone zostaną 21 września br. Podczas każdych warsztatów zostanie zaprezentowane inne danie, spożywane w średniowieczu. Dania po przygotowaniu będzie można skosztować w replikach naczyń średniowiecznych pochodzących głownie z Lęborka, Chojnic i Pucka.
Osoby chcące uczestniczyć w warsztatach zobowiązane są do zgłoszenia się za pomocą poczty elektronicznej na adres lbh [AT] rycerze [DOT] net lub osobiście w baszcie 32 w soboty, w godzinach 10.00 -12.00.
Uczestnicy muszą przynieść na warsztaty fartuch, nóż, deskę do krojenia oraz blachę do pieczenia ciasta (tzw. keksówkę).
Warsztaty współfinansowane są ze środków Powiatu Lęborskiego, a wstęp jest nieodpłatny.