Nagrody Kulinariów Błękitnej Krainy rozdane
Oprócz podziwiania estetyki serwowanych potraw można było również docenić ich walory smakowe.
Tegoroczne kulinaria uświetniły występy zespołów z Młodzieżowego Domu Kultury - Incantare, Luzu i MNA. Goście odwiedzający kulinaria chętnie degustowali potrawy przyrządzone przez restauratorów.
Jury w składzie: dr Renata Ginter - Akademia Morska w Gdyni, prof. dr hab. inż. Marek Sikora - Akademia Rolnicza Kraków, doc. dr Henryk Lewandowski - Wyższa Szkoła Turystyki i Hotelarstwa w Gdańsku, Mirosław Labuda - kucharz, Bogdan Majsak - kucharz przyznało nagrody w następujących kategoriach: WALORY SAKOWE, POTRAWA EKOLOGICZNA, POTRAWA REGIONALNA, ESTETYKA PODANIA POTRAWY oraz NAGRODA PUBLICZNOŚCI.
Nagrodę Grand Prix w Wojewódzkich Kulinariach w Błękitnej Krainie otrzymał: Hotel Łeba
II miejsce w Wojewódzkich Kulinariach w Błękitnej Krainie zajął: Hotel Wodnik
III miejsce w Wojewódzkich Kulinariach w Błękitnej Krainie: Bar restauracyjny Betlejem
I miejsce w kategorii WALORY SMAKOWE w Wojewódzkich Kulinariach w Błękitnej Krainie: Kaszubskie Stowarzyszenie Agroturystyczne Kościerska Chata
I miejsce w kategorii POTRAWA EKOLOGICZNA w Wojewódzkich Kulinariach w Błękitnej Krainie: Gospodarstwo Agroturystyczne Barbara Sałata
I miejsce w kategorii POTRAWA REGIONALNA w Wojewódzkich Kulinariach w Błękitnej Krainie: Koło Gospodyń Wiejskich z Paczewa
I miejsce w kategorii ESTETYKA PODANIA POTRAWY w Wojewódzkich Kulinariach w Błękitnej Krainie: Restauracja Różana
I miejsce w kategorii NAGRODA PUBLICZNOŚCI w Wojewódzkich Kulinariach w Błękitnej Krainie: Koło Gospodyń Wiejskich z Tawęcina